PROBNE TABLICE

Ko izdaje probne tablice u Kragujevcu?

Tehnički Matko poseduje licencu za izdavanje probnih tablica i iste možete izvaditi direktno kod nas,bez odlaska u sup. Ukoliko niste u mogućnosti da dovezete auto, obezbedili smo šlep službu za Vas. Za više informacija pozovite 0655052043. 

Procedura

Uz probnu tablicu izdaje se i potvrda o korišćenju probnih tablica koja sadrži prezime i ime vozača koji će upravljati vozilom, relaciju na kojoj će vozilo saobraćati, svrhu upotrebe vozila, vrstu, marku i tip vozila, broj šasije, broj motora, boju karoserije i rok upotrebe probne tablice (najkraće 24 časa, a najduže 15 dana).
Ukoliko želite sami da izvadite probne tablice postupak je sledeći:
Zahtev za izdavanje probnih tablica podnosi vlasnik vozila. Zahtev se podnosi organu unutrašnjih poslova nadležnom za mesto iz koga se vozilo odvozi ili pravnom licu koje ima ovlašćenje nadležne organizacione jedinice MUP-a da izdaje probne tablice.

Potrebna dokumenta za izdavanje probnih tablica

-popunjen zahtev za izdavanje tablica za -privremeno označavanje vozila
-tehnički pregled (potvrda o tehničkoj ispravnosti vozila)
-polisa obaveznog osiguranja
-dokaz o identitetu (važeća lična karta vlasnika za fizičko lice tj. rešenje iz APR-a za pravno lice)
-dokaz o vlasništvu vozila (saobraćajna dozvola, račun, ugovor o kupovini..)
-ukoliko je vozilo bilo registrovano u Srbiji - odjavljena saobraćajna dozvola.
-ovlašćenje firme (ako je vlasnik pravno lice) na ime vozača koji će upravljati vozilom vozačka dozvola i lična karta lica koje će upravljati vozilom.
-dokaz o uplati propisanih troškova:
-taksa za MUP
-taksa za NBS

Kada se koriste probne tablice?

Probne tablice se izdaju za nova, prepravljena ili opravljena motorna i priključna vozila, kojima se vrši probna vožnja radi ispitivanja kao i za vozila koja se kreću :
-od sedišta preduzeća u kome su proizvodena do sedišta preduzeća u kome će biti dovršena ili do skladišta trgovinskog preduzeća.
-od mesta gde su preuzeta neregistrovana do mesta gde će biti registrovana,voze na tehnički pregled, ili na neko drugo mesto.
Ako se probne tablice vade zbog ukucavanja broja motora, neophodno je priložiti i uput koji je izdao ovlašćeni tehnički pregled.

Kako izgledaju probne tablice?

Tablice za privremeno označavanje vozila štampaju se na kartonu bele boje dimenzija 340 x 180 mm i nemaju reflektujuća svojstva. Na vrhu tablice ispisan je tekst „PROBA“

Gde se postavljaju probne tablice?

Na motornim vozilima za koje se izdaju dve registarske tablice, tablice za privremeno označavanje vozila postavljaju se sa unutrašnje strane na vetrobransko staklo i to na prednje staklo u donjem desnom uglu, a na zadnje staklo u donjem levom uglu.

Ako je privremena registarska tablica nepravilno postavljena na vozilu, a zaustavi Vas saobraćajna policija, predviđena kazna je:
Bez sporazuma - Kazneni poeni: 2; Novčana kazna: 6.000 - 20.000; Sa sporazumom - Kazneni poeni: 2; Novčana kazna: 6.000;